Закарпаття Інформ

Служба безпеки України повідомила про нову підозру ватажку «днр» Пушиліну

Служба безпеки України повідомила про нову підозру ватажку «днр» Пушиліну
30762 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України задокументувала нові злочини ватажка терористичної організації «днр». Колаборант організував масову примусову мобілізацію  чоловіків віком від 18 до 55 років на тимчасово окупованій частині Донеччини для подальшої їх участі у збройній агресії РФ проти України.

Встановлено, що у лютому 2022 року Пушилін підписав низку указів «про проведення загальної мобілізації», «про призов громадян 1995-2004 р.н. на військову службу по мобілізації» та «про спеціальні військові формування».  Згідно цих документів було збільшено граничний вік мобілізованих до незаконних збройних формувань від 18 до 65 років. 

За вказівкою ватажка терористів було створено «федеральний військовий комісаріат днр». На цю структуру було покладено виконання злочинних указів та забезпечення насильницької мобілізації під загрозою «кримінальної відповідальності». Надалі призовників без відповідної бойової підготовки відправляли для ведення бойових дій проти України у складі регулярних військ ЗС РФ.

Також Пушилін «звітував» до москви про виконання заходів з мобілізації та нібито підтримку сво з боку мешканців регіону.

Ці дії порушують міжнародне гуманітарне право, зокрема, Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Слідчі СБУ повідомили колаборанту про підозру за ч. 2 ст. 28,  ч. 1 ст. 438  (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Документування злочинної діяльності здійснюють співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької  обласної прокуратури.

Теги: Російська агресія , колаборанти, Мобілізація
Мої відео