Закарпаття Інформ

За службову недбалість на Київщині судитимуть інженера технічного нагляду

За службову недбалість на Київщині судитимуть інженера технічного нагляду
13954 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обухівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо інженера технічного нагляду одного з комунальних підприємства Обухівського району Київської області за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік, як відповідальний за здійснення технічного нагляду від замовника робіт, без належної перевірки погодив та підписав акти приймання виконаних будівельних робіт з капітального ремонту лікувальної установи, в яких містилася неправдива інформація щодо обсягів виконаних робіт на вказаному об’єкті.

Внаслідок такої недбалості з боку інженера безпідставно сплачено підряднику понад 165 тис грн бюджетних коштів за роботи, які не проводилися, що спричинило істотну шкоду комунальному некомерційному підприємству Обухівської районної ради.

Прокурором заявлено цивільний позов на суму завданих збитків.

Досудове розслідування здійснювалось Обухівським РУП ГУНП в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео