Закарпаття Інформ

Головному бухгалтеру сільської ради повідомлено про підозру у розтраті 150 тис грн бюджетних коштів

Головному бухгалтеру сільської ради повідомлено про підозру у розтраті 150 тис грн бюджетних коштів
24780 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Обухівської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному бухгалтеру однієї із сільських рад Київщині за фактами розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, підробки документів, несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, підробки документів на переказ (ч. 2, 3 ст. 191, ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 361, ч. 1 ст. 366, КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка підробляла платіжні доручення, в яких зазначала відомості щодо перерахування коштів за роботи, які фактично не виконувались. Надалі, на підставі підроблених документів, маючи доступ до роботи автоматизованої банківської системи, перераховували грошові кошти з рахунку сільської ради на картковий рахунок свого знайомого. У результаті вказаних дій підозрюваної, сільській раді завдано матеріальні збитки на загальну суму понад 150 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється Обухівським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео