Закарпаття Інформ

Загинув під уламками оселі – ворожа армія продовжує «денацифікувати» Донеччину

Загинув під уламками оселі – ворожа армія продовжує «денацифікувати» Донеччину
373410 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 16 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 16-18 червня 2022 року армія рф обстріляла 11 населених пунктів на території Донецької області. Зокрема, гарячими точками на мапі регіону стали села Пантелеймонівка, Новомихайлівка, Нетайлове, Первомайське, Новоселівка-перша, смт Очеретине, міста Красногорівка, Родинське Покровського району, міста Бахмут, Соледар та с. Покровське Бахмутського району.
В результаті чергової спроби окупантів «денацифікувати» мирне населення 7 мешканців Донеччини отримали осколкові поранення, 2 загинули - у тому числі від прямого влучання ворожого снаряду у приватний житловий будинок. Також у лікарні м. Костянтинівка від важких поранень померла мешканка м. Лисичанська Луганської області.
Пострілами з реактивної системи залпового вогню «ГРАД» пошкоджено фасад і двір 5-поверхового будинку – тільки дивом на місці цього злочину рашистів ніхто не постраждав. Крім житлової забудови, мішенями для ворожого вогню стали навчальний заклад і Палац культури. А для ще більшого ураження населення Покровського району окупанти з установок «Смерч» провели дистанційне мінування касетними боєприпасами території смт Желанне.
Мої відео