Закарпаття Інформ

Окупаційні війська вбивають мирне населення Донеччини – розпочато кримінальні провадження

Окупаційні війська вбивають мирне населення Донеччини – розпочато кримінальні провадження
316196 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
З 19 по 21 червня 2022 року війська рф накрили щільним вогнем міста Гірник, Бахмут, Курахове, Дружківка, Красногорівка та Святогірськ. Постраждали від обстрілів і селища Роздолівка, Покровське, Федорівка, Орлівське, Новоселівська, Первомайське, Хрестище, Іванопілля та Тоненьке.
Крім того, касетними боєприпасами з РСЗВ «Град» ворог гатив по с. Новоселівка Перша. Також внаслідок обстрілу окупаційними військами рф м. Авдіївки, Курахове та с. Новолуганське поранено трьох осіб, ще двоє – загинуло.
Ворог продовжує завдавати ударів з тимчасово окупованого м. Горлівка по м. Торецьк та смт. Нью-Йорк, де через обстріли одна людина загинула, а четверо - зазнали поранень.
Від обстрілів пошкоджено або вщент зруйновано квартири та приватні будинки містян. Також зазнали руйнувань лікарня, господарські споруди, навчальний заклад та складські приміщення підприємства.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.
Мої відео