Закарпаття Інформ

Незаконна порубка лісу на 2 млн грн - трьом учасникам ОЗГ повідомлено про підозру

 Незаконна порубка лісу на 2 млн грн - трьом учасникам ОЗГ повідомлено про підозру
419252 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу та  зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364  та  ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, лісничий організував злочинну групу, до складу якої увійшов його заступник та працівник ДСНС України в Київській області. Вказані особи впродовж січня-серпня 2021 року здійснили незаконну порубку дерев на території Тетіївського агролісництва  ДП «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс», чим завдали збитки державі на майже 2 млн грн.   Зрубану деревину вони планували реалізувати мешканцям Білоцерківського району.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводу співробітників Білоцерківського РВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео