Закарпаття Інформ

Перейшли на бік ворога - трьом працівникам Маріупольського слідчого ізолятора заочно повідомлено про підозру у державній зраді

Перейшли на бік ворога - трьом працівникам Маріупольського слідчого ізолятора заочно повідомлено про підозру у державній зраді
337656 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом працівникам пенітенціарної системи заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року 34-річний черговий помічник начальника слідчого ізолятору чергової служби, 39-річний заступник чергового помічника та 40-річний старший інспектор відділу соціально-виховної та психологічної роботи державної установи «Маріупольській слідчий ізолятор» зрадили присязі працівника правоохоронного органу України та перейшли на бік ворога.
Підозрювані добровільно зайняли посади в так званому маріупольському слідчому ізоляторі державної служби виконання покарань міністерства юстиції днр, у якому на момент захоплення утримувались 354 особи. Наразі зловмисниками порушуються права ув’язнених, адже деякі з них вже мали бути піддані суду України або звільнені з державної установи, проте вимушені перебувати під контролем окупаційної адміністрації.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань (з дислокацією у м. Маріуполь), розташованого у м. Краматорську.
Мої відео