Закарпаття Інформ

Організовує проведення фільтраційних заходів на окупованій території – колаборанту з Волноваського району загрожує до 10 років за ґратами

Організовує проведення фільтраційних заходів на окупованій території – колаборанту з Волноваського району загрожує до 10 років за ґратами
304767 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця с. Трудівське Волноваського району за фактом добровільного зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року чоловік погодився співпрацювати з представниками держави-агресора, які тимчасово захопили частину Донецької області, та обійняв псевдопосаду начальника відділу з питань розвитку територій «адміністрації Волноваського району днр».
Правопорушник здійснює контроль за створенням так званого пункту фільтрації у м. Волноваха, бере участь у незаконно діючих комісіях і проводить наради з псевдокерівниками підрозділів «установи» окупованого ворогом міста.
Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом за оперативного супроводу Волноваського РВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео