Закарпаття Інформ

Працював на загарбників під час окупації Лиману – підозрюється псевдоначальник «Краснолиманського району електричних мереж днр»

Працював на загарбників під час окупації Лиману – підозрюється псевдоначальник «Краснолиманського району електричних мереж днр»
320237 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у червні 2022 року мешканець м. Лиману добровільно погодився працювати на окупаційну адміністрацію захопленого військовими рф міста та обійняв псевдопосаду начальника «Краснолиманського району електричних мереж» державного унітарного підприємства так званого міністерства вугілля і енергетики фейкової республіки «днр».
Працюючи на ворога, колаборант відповідав за підбір кадрів, керував особовим складом «РЕМу», а також контролював забезпечення електроенергією окупаційної адміністрації держави-агресора, відділу народної міліції та місцевої комендатури.
Після деокупації м. Лиману українськими захисниками, в результаті стабілізаційних заходів зловмисника викрили та затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
Досудове розслідування здійснюється СВ за оперативного супроводу ГВ в м. Краматорську 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Мої відео