Закарпаття Інформ

Від очільника поліції до голови окупованої адміністрації – мешканцю Іловайська загрожує до 15 років позбавлення волі

Від очільника поліції до голови окупованої адміністрації – мешканцю Іловайська загрожує до 15 років позбавлення волі
360427 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Іловайська за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб та участь у терористичній організації (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2015 року, перебуваючи у захопленому представниками «ДНР» місті, колишній співробітник правоохоронних органів України погодився обійняти посаду «заступника начальника – начальника кримінальної поліції Харцизького МВ МВС ДНР».

Чоловік керував особовим складом ввіреного підрозділу, видавав незаконні накази і вказівки підлеглим щодо організації так званої територіальної оборони окупованого міста, співпрацював з іншими НЗФ «ДНР».

У 2018 році ватажок квазіреспубліки призначив обвинуваченого на посаду псевдоголови адміністрації м. Іловайська, на якій він «пропрацював» до 2019 року. У цей період він, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками окупаційної адміністрації РФ, перереєстровував підприємства, що залишились на території міста. Також стягував кошти з підприємців у вигляді так званих «податків» на користь незаконної «влади». Окрім цього, спільно з іншими самопроголошеними органами «ДНР», запроваджував російський рубль на захоплених територіях, формував «місцевий бюджет» та проводив мобілізацію серед населення.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Оскільки чоловік перебуває на тимчасово окупованій території, його судитимуть заочно.

Максимальне покарання за санкціями статей - до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео