Закарпаття Інформ

Приїхав з РФ керувати окупованою Донеччиною - так званому Голові Уряду «ДНР» заочно повідомлено про підозру (ФОТО)

Приїхав з РФ керувати окупованою Донеччиною - так званому Голові Уряду «ДНР» заочно повідомлено про підозру (ФОТО)
397438 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину РФ в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року у відповідності до наказу фейкового голови квазідержавного утворення чоловік обійняв посаду «Голови Уряду ДНР».

Іноземець організовує роботу незаконно створених органів виконавчої влади на тимчасово окупованій території Донеччини, призначає і звільняє «заступників Голови Уряду», так званих міністрів та керівників адміністрацій.

Також підозрюваний видає та підписує документи від імені нелегітимних «органів державної влади ДНР», які, відповідно до чинного законодавства України є нікчемними.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу Кам’янського МРВ Управління СБУ в Дніпропетровській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео