Закарпаття Інформ

Держава отримала 1,32 млрд грн від продажу арештованого БЕБ російського аміаку

Держава отримала 1,32 млрд грн від продажу арештованого БЕБ російського аміаку
355384 ПЕРЕГЛЯДІВ

БЕБ змушує працювати російські активи на користь бюджету України. Нещодавно Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) реалізувало російський аміак, який був арештований співробітниками БЕБ, в межах досудових розслідувань кримінальних проваджень. Цей аміак належить компаніям та фізичним особам з росії. Майно було заарештовано щоб запобігти продажу та виведення цих актів за кордон. Крайню партію російського аміаку реалізували за 254 млн грн.

За результатами продажу п’яти партій аміаку вагою близько 42 тис тонн, АРМА отримало понад 1,32 мільярда гривень.

“З метою максимально швидкого перерахування цих коштів для потреб ЗСУ, за погодженням з урядом, вони перераховуються на придбання військових облігацій. Спільними зусиллями забезпечуємо фінансування та підтримку ЗСУ. Разом наближаємо нашу перемогу над російським агресором”, - зазначив Директор БЕБ Вадим Мельник.

Нагадаємо, Головним підрозділом детективів Бюро економічної безпеки України, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, здійснюється досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях, за ознаками кримінальних правопорушень в економічній сфері суб’єктами господарської діяльності, бенефіціарними власниками яких є громадяни рф та рб. Загальна орієнтовна вартість усіх активів росії та білорусі (фізичних та юридичних осіб) арештованих співробітниками БЕБ становить понад 41 млрд грн.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,рф,рб,вагони, аміак, АРМА, ЗСУ
Мої відео