Закарпаття Інформ

Небезпечні для перебування - за втручання прокуратури суд зобов’язав державне підприємство підготувати до експлуатації два укриття у Торецьку

Небезпечні для перебування - за втручання прокуратури суд зобов’язав державне підприємство підготувати до експлуатації два укриття у Торецьку
381048 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецьким окружним адміністративним судом задоволено позовну заяву Бахмутської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про визнання протиправною бездіяльності державного підприємства та зобов`язання привести захисні споруди цивільного захисту у належний технічний стан.

Судом встановлено, що на балансі ДП, розташованого у м. Торецьку, знаходяться два укриття, загалом розраховані на перебування 270 осіб. У листопаді 2021 року Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області встановило чисельні порушення, що унеможливлювали експлуатацію об’єктів під час небезпеки.

Зокрема мова йшла про відсутність систем внутрішнього протипожежного водопостачання, пожежної автоматики і сигналізації. Також приміщення не обладнані елементами і засобами доступності для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю.
 
Тривалий час порушення не усувались, а з оголошенням у країні воєнного стану через військову агресію РФ виникла гостра необхідність у використанні споруд за призначенням.
 
Мої відео