Закарпаття Інформ

Забезпечують сполучення з окупованою територією та обліковують безробітних - заочно судитимуть двох псевдопосадовців з смт Нікольське та Лиману (ФОТО)

Забезпечують сполучення з окупованою територією та обліковують безробітних - заочно судитимуть двох псевдопосадовців з смт Нікольське та Лиману (ФОТО)
359798 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно мешканців смт Нікольське та м. Лиману за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

 

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що з початком повномасштабного вторгнення рф двоє громадян України стали співпрацювати з окупаційними адміністраціями. Жінка у квітні 2022 року обійняла псевдопосаду заступниці директора «Володарського районного центру зайнятості» фейкової «днр». Обвинувачена координує роботу відділів установи і контролює ведення баз даних безробітних, роботодавців й наявних вакансій. Окрім цього, за відсутності керівника вона підписує необхідні окупантам документи.

 

Чоловік з липня по жовтень 2022 року, будучи до цього заступником начальника структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця», обійняв посаду псевдоначальника станції «Красний Лиман». Він виконував вказівки представників незаконних збройних формувань та забезпечував залізничне сполучення з тимчасово окупованими територіями Донецької області для перевезення вантажу. 

 

Після деокуції м. Лиману обвинувачений втік разом з іншими представниками нзф «днр».

 

Спеціальні досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Максимальне покарання за санкцією статті - 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

 

Мої відео