Закарпаття Інформ

Незаконне переправлення осіб через держкордон за 5-7 тис. доларів США - на Київщині викрито організовану групу

Незаконне переправлення осіб через держкордон за 5-7 тис. доларів США - на Київщині викрито організовану групу
370198 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Броварської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи  за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець Київщини розробив схему з переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон. З метою конспірації протиправної діяльності він створив благодійний фонд та залучив до його роботи двох жінок. Підозрюваний повністю координував їх роботу, розподілив та визначив ролі кожної з них.

Організатор розміщував у соціальних мережах відеоролики за своєї участі, в яких розповідав про «легальні» шляхи виїзду військовозобов’язаних осіб за кордон, рекламуючи очолюваний ним благодійний фонд. Спільниці підшуковували осіб, які мали намір скористатися  їх «послугами» та займалися збором необхідних документів і наданням консультацій. За винагороду в 5-7 тисяч доларів США, учасники групи обіцяли громадянам організувати виїзд за кордон за підробленими довідками волонтера з внесенням відповідних відомостей до системи «Шлях».

Наразі слідство перевіряє причетність підозрюваних до організації незаконного перетину кордону 103 особами, з яких 21 людина не повернулася на територію України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Броварського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Броварського РВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео