Закарпаття Інформ

12 років за ґратами – засуджено експоліцейського, якого окупанти за сумлінну «службу» відправили на війну проти України

12 років за ґратами – засуджено експоліцейського, якого окупанти за сумлінну «службу» відправили на війну проти України
431016 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Маріупольської окружної прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок експоліцейському за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Його засуджено до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади й місцевого самоврядування, строком на 15 років.
Прокурором у суді доведено, що у березні 2022 року, під час повномасштабного вторгнення рф на територію України, молодший інспектор взводу реагування Маріупольського міжрайонного відділу поліції охорони в Донецькій області проігнорував вказівку керівництва та відмовився евакуюватись із м. Маріуполя.
Після того, як засуджений свідомо залишився на тимчасово окупованій території міста та у травні того ж року його звільнили з правоохоронного органу, він пішов на співпрацю з представниками нзф «днр». Чоловік обійняв псевдопосаду поліцейського-водія «Маріупольського міського відділу державної служби позавідомчої охорони УДСПО мвс днр».
Виконуючи вказівки «керівництва», псевдополіцейський охороняв адміністративні будівлі та інші об’єкти, у яких перебували окупанти. Також до його обов’язків входила взаємодія з органами «державної безпеки» фейкової республіки.
Крім того, вже у листопаді його з іншими так званими правоохоронцями відправили воювати проти ЗСУ.
У червні 2023 року під час деокупації с. Нескучного Донецької області чоловіка затримали українські захисники.
Мої відео