Закарпаття Інформ

Проводив електрику до приміщень «поліції» та військової комендатури в окупованому Лимані – підозрюється колишній «головний інженер РЕМ»

Проводив електрику до приміщень «поліції» та військової комендатури в окупованому Лимані – підозрюється колишній «головний інженер РЕМ»
349674 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ч. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року, коли війська держави-агресора встановили тимчасовий контроль над м. Лиманом, місцевий мешканець розпочав свою кар’єру в окупаційній адміністрації. Він обійняв посаду так званого виконувача обов’язки головного інженера «Краснолиманського району електричних мереж державного унітарного підприємства «Регіональна енергопостачальна компанія» фейкового міністерства вугілля й енергетики «днр».
 
 
Чоловік займався питаннями відновлення у регіоні електромереж, зруйнованих самою ж армією рф. У першу чергу забезпечував електрикою окупаційну адміністрацію м. Лиману, відділ так званої поліції, військову комендатуру та інші об’єкти, на які вказували окупанти.
 
Підозрюваний визначав склад ремонтних бригад, проводив інструктажі, контролював використання електриками матеріалів та автотранспорту. Крім того, «інженер» жалівся у місцевих ЗМІ на нестачу кадрів та розповсюджував хибні чутки - зокрема, про те, що раніше нібито хтось наказував йому розмовляти виключно українською мовою «в аптеках і магазинах». Також розповідав байки про «зникнення» людей після потрапляння до українських спецслужб.
 
Посібника держави-агресора затримали українські захисники після деокупації міста.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео