Закарпаття Інформ

На одержанні 20 тис. доларів США хабаря від забудовника викрито сільського голову, службових осіб сільради та посередника

На одержанні 20 тис. доларів США хабаря від забудовника викрито сільського голову, службових осіб сільради та посередника
366768 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито сільського голову, двох службовців однієї з сільських рад Фастівського району Київщини та посередника.

За даними слідства, сільський голова, начальник відділу земельних відносин, містобудування та архітектури, а також інспектор з благоустрою вимагали від забудовника хабар за затвердження детального плану території і зміну цільового призначення земельної ділянки. Для цього вони залучили посередника, який за грошову винагороду отримував неправомірну вигоду та здійснював передачу грошей і документів.

Правоохоронці затримали їх в порядку ст. 208 КПК України під час одержання 20 тис. доларів США.

Також у ході слідства правоохоронці задокументували факт одержання службовцями сільради неправомірної вигоди в сумі 2500 доларів США за присвоєння поштових адрес пʼяти об’єктам нерухомого майна.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3,4 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 3,4 ст. 368 КК України). Вирішується питання щодо обрання підозрюваним  запобіжних заходів та накладення арешту на майно.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ НП в Київській області за оперативного супроводу ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео