Закарпаття Інформ

Заробив на фінансових махінаціях 270 тис. грн – підозрюється директор державного сільгосппідприємства

Заробив на фінансових махінаціях 270 тис. грн – підозрюється директор державного сільгосппідприємства
442506 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору державного підприємства у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем й складанні та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
30 вересня 2020 року директор державного сільськогосподарського підприємства призначив своїм заступником чоловіка, який жодного разу не виходив на роботу та взагалі не виконував покладених на нього обов’язків. Однак попри відсутність підлеглого на місці керівник підписував відомості про видачу «сумлінному» працівнику зарплати.
 
 
Відповідно до табелів обліку робочого часу, з жовтня 2020 року по серпень 2022 року  «заступник» начебто приходив працювати й навіть самостійно забирав зарплату. Насправді ж ці кошти йшли до кишені самого директора, який особисто підробляв підписи у відомостях про отримання грошей.
 
За майже два роки бухгалтерія підприємства нарахувала неіснуючому посадовцю понад 360 тис. грн зарплати. Після утримання податків підозрюваний отримав «на руки» понад 270 тис. грн «чужих» грошей.
 
На даний час чоловіка відсторонили від займаної посади. Згідно з Кримінальним кодексом України максимально йому загрожує ув’язнення на 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео