Закарпаття Інформ

На Київщині викрито нарколабораторію з «продукцією» на 3,5 мільйона гривень

На Київщині викрито нарколабораторію з «продукцією» на 3,5 мільйона гривень
335027 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Фастівської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Київщини за фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту психотропних і наркотичних речовин  (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підозрювані орендували приватний будинок у Фастівському районі та облаштували там нарколабораторію. Вони виготовляли амфетамін і вирощували коноплі з метою подальшого збуту на території Київської області.

Для виготовлення психотропу чоловіки закуповували необхідні хімічні речовини та матеріали. Один з них за освітою хімік. Використовуючи свої знання, він відповідав за технологічний процес виготовлення «товару». Готову продукцію розфасовували та зберігали в зіп-пакетах.

У ході проведення 10 обшуків вилучено понад 4,6 кг амфетаміну, 4,3 кг канабісу, рослини коноплі, лабораторне обладнання, більше ніж 100 літрів прекурсорів, ваги, мобільні телефони, банківські картки, гроші, а також зброю та набої.

Вказаних осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Вартість вилученого на «чорному ринку» орієнтовно становить 3,5  млн грн.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Білоцерківського та Фастівського РУП ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УКР ГУНП Київської області.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео