Закарпаття Інформ

Хабар за безперешкодне транспортування лісоматеріалів трасою Житомир-Київ – викрито посадовця патрульної поліції

Хабар за безперешкодне транспортування лісоматеріалів трасою Житомир-Київ – викрито посадовця патрульної поліції
366719 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику командира одного з батальйонів управління патрульної поліції за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець організував схему отримання неправомірної вигоди з перевізників за переміщення вантажу. У разі несплати «данини» вантаж безпричинно затримувався на невизначений час або арештовувався.

Так, підозрюваний за 4 тисячі гривень за один завантажений автомобіль, пообіцяв підприємцю забезпечити йому безперешкодне транспортування лісоматеріалів трасою Житомир-Київ. Для цього він мав надати ідентифікуючі дані транспортних засобів та завчасно попереджати його особисто про намір рухатись обраним маршрутом.

У ході слідства задокументовано отримання підозрюваним 16 тисяч гривень. Поліцейського затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання другої частини неправомірної вигоди.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами Київської обласної прокуратури за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Мої відео