Закарпаття Інформ

У прокуратурі проведено нараду керівників правоохоронних органів щодо стану оперативно-розшукової діяльності на Донеччині

У прокуратурі проведено нараду керівників правоохоронних органів щодо стану оперативно-розшукової діяльності на Донеччині
13745 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під головуванням керівника Донецької обласної прокуратури Євгена Білоусова відбулась спільна нарада керівників правоохоронних органів області щодо стану оперативно-розшукової діяльності безвісно зниклих громадян, осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду.


Участь у заході взяли заступники керівника, начальники відділів та управлінь Донецької обласної прокуратури, керівники та заступники місцевих прокуратур, представники ГУ НП в Донецькій області, СБУ в Донецькій та Луганській областях, УСР Департаменту стратегічних розслідувань, Східного регіонального управління ДПС України та ДФС у Донецькій області.

Учасники наради обговорили основні проблемні питання, які виникали у минулому році. Так, упродовж 2020 року оперативними підрозділами правоохоронних органів області розшукано понад 1000 осіб, які переховувались від органів досудового розслідування і суду та ухилялися від відбування покарання. Крім того, встановлено місце знаходження більше 300 безвісти зниклих осіб, 37 з яких діти.


«Наразі перед нами стоїть важливе завдання – активізувати оперативно-розшукову діяльність щодо виявлення злочинів, що готуються, насамперед на пріоритетних напрямах нашої роботи. Зокрема, це правопорушення пов’язані з корупцією, бюджетною і земельною сферами, злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми та кіберзлочинами. Тому, сьогодні маємо розробити дієві заходи, які допоможуть покращити вказану роботу у поточному році», - зауважив Євген Білоусов.


Підсумовуючи, учасники наради визначили основні організаційно-практичні заходи задля усунення наявних недоліків в роботі та покращення ситуації в області на цьому напрямі.

Мої відео