Закарпаття Інформ

Донецька обласна прокуратура долучилась до обговорення питань запровадження засад перехідного правосуддя в Україні

Донецька обласна прокуратура долучилась до обговорення питань запровадження засад перехідного правосуддя в Україні
66914 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 квітня 2021 року за участю виконувача обов’язків керівника Донецької обласної прокуратури Сергія Зайця у форматі відеоконференції проведено круглий стіл на тему «Запровадження засад перехідного правосуддя як передумови деокупації територій та реінтеграції населення».

Участь у заході взяли народні депутати України, представники органів державної та місцевої влади, міжнародних та громадських організацій.

У рамках круглого столу відбулась презентація концепції люстрації на деокупованих територіях. Присутні обговорили можливі наслідки впливу запровадження кримінальної відповідальності за «колабораційну діяльність» та альтернативних видів покарання для осіб, які співпрацювали з окупаційною адміністрацією.

Крім того, вони розглянули питання функціонування державної системи моніторингу і документування порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права під час збройного конфлікту на Донбасі.

Учасники круглого столу наголосили на необхідності подальшого вдосконалення концепції української моделі перехідного правосуддя на законодавчому рівні з урахуванням досвіду міжнародних партнерів.

Мої відео