Закарпаття Інформ

Позов прокуратури задоволено: будівлю Жовтневого районного військового комісаріату повернуто у власність держави

Позов прокуратури задоволено: будівлю Жовтневого районного військового комісаріату повернуто у власність держави
350124 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рішенням Господарського суду Дніпропетровської області задоволено позов Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону про витребування майна з чужого незаконного володіння та зобов’язано приватне підприємство повернути у власність держави в особі Міноборони України нерухоме майно військового містечка № 15, що розташоване за адресою: пл. Соборна, м. Дніпро, буд. 11.

Встановлено, що у липні 2007 року на підставі незаконного рішення Господарського суду Дніпропетровської області одне з комерційних підприємств зареєструвало за собою 50 % права власності на будівлі та споруди вищевказаного військового містечка.

У подальшому, постановою Вищого господарського суду України від 04.02.2009 року за касаційним поданням прокурора рішення суду першої інстанції було скасовано та направлено справу на новий розгляд, за результатами якого приватному товариству відмовлено в задоволенні позовних вимог.

Однак, у березні 2020 року вказане комерційне підприємство, продовжуючи використовувати скасоване рішення суду, за фіктивним актом прийому-передачі нерухомого майна передало іншій комерційний структурі 50/100 частин власності об’єкта нерухомого майна військового містечка, яке у подальшому зареєструвало право власності на нього.

Отже, за позовом Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону рішенням суду від 08.07.2021 будівлю Жовтневого районного військового комісаріату витребувано з незаконного володіння та повернуто законному користувачу – державі в особі Міністерства оборони України.

Теги: Дніпровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,позов задоволено,Жовтневий районний військовий комісаріат
Мої відео