Закарпаття Інформ

Результати реалізації пілотного проєкту з відновного правосуддя для неповнолітніх у Миколаївській області

Результати реалізації пілотного проєкту з відновного правосуддя для неповнолітніх у Миколаївській області
204999 ПЕРЕГЛЯДІВ

Результати реалізації пілотного проєкту з відновного правосуддя для неповнолітніх у Миколаївській області, досвід співпраці з партнерами та успішні кейси презентували під час конференції, що відбулася минулого тижня у Києві.

Як відзначає директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша, за час пілотування проєкту в регіоні 18 неповнолітніх вже примирилися з потерпілою стороною, відшкодували заподіяну шкоду та отримали шанс на виправлення помилки. Кожна з цих справ – це справді історія успіху, адже 18 підлітків отримали шанс не просто усвідомити свою провину, а насамперед виправити свою помилку та отримати майбутнє, в якому не буде клейма злочинця.

«Сьогодні ми вже можемо говорити про результативність проєкту, адже на Миколаївщині він вже реалізовується більше двох років і ми можемо відслідкувати як склалося життя підлітків-учасників проєкту. До прикладу, хлопець, який був одним з перших, хто пройшов програму наразі вже успішно завершив навчання, влаштувався на роботу та не має проблем із законом», - зауважила очільниця системи БПД регіону.

Відзначимо, що цей хлопець зростав у багатодітній сім’ї з невеликими статками. Постійно намагався заробити гроші, щоб допомогти мамі та мати кошти на власні кишенькові витрати. Одного разу знайомий запропонував йому підробити розвантаженням вагонів, однак виявилось, що "погодився" на крадіжку. Як проходила участь неповнолітнього в проєкті читайте за посиланням https://bit.ly/3pfz5Ud

 

Детальніше про конференцію можна дізнатися за цим посиланням: https://bit.ly/3awD1as

 

Довідково. Конференція щодо результатів реалізації проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» проведена Представництвом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) спільно з партнерами – Офісом Генерального прокурора, Міністерством юстиції України, Координаційним центром з надання правової допомоги та Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

У заході взяли участь представники Офісу Генерального прокурора, Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги, Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, обласних та окружних прокуратур, регіональних центрів з надання БВПД, адвокати-посередники, судді, психологи та представники громадських організацій, пробації, ювенальної превенції, науковці та інші спеціалісти.

Миколаївську область представляли - директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша, ювенальна прокурорка Окружної прокуратури міста Миколаєва Катерина Капраль, суддя Заводського районного суду м. Миколаєва Вячеслав Кузьменко та психологиня Громадської організації «Світанок мрій» Олена Шульга.

Мої відео