Закарпаття Інформ

Міністра освіти визнали плагіатором – вчені проаналізували його дисертацію

Міністра освіти визнали плагіатором – вчені проаналізували його дисертацію
5659 ПЕРЕГЛЯДІВ

В.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета вже звинувачували у плагіаті. Проте сам він це заперечує і стверджує, що будь-яка програма "покаже співпадіння, покаже певні широковживані слова. Математичні формули взагалі "б’ються" як плагіат, таблиці "б’ються", як правило, як повний плагіат".
Проте стаття для докторської дисертація в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета суцільний плагіат – збіги з працями інших науковців становлять 87,4%. Про це повідомляє портал Стопкор.

"Мова піде про одну із статей, на яких базується дисертація Сергія Шкарлета, в. о. міністра освіти й науки України.

В авторефераті докторської дисертації вона значиться у розділі "Статті у наукових фахових виданнях" під №35 і має таку назву:

Шкарлет С. М. Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств // Сіверянський літопис. – 2007. – №4. – С. 161–171", – йдеться у повідомленні.

Науковці Юрій Бойко та Василь Садовий, які робили аналіз статті Шкарлета, виявили збіги тексту з наступними джерелами:

Гончаренко Л. П. Процесс обеспечения экономической безопасности предприятия // Справочник экономиста, 2004, №12 (оригінал тут; архівна копія тут; для зручності посилань на сторінки тексту цю інтернет-публікацію збережено у вигляді файла pdf, який можна завантажити звідси).
Економіка підприємства: Підручник / За ред. С. Ф. Покропивного. – К.: КНЕУ, 1999. (розділ 18 можна прочитати тут).
Також вони підсумовують, що Основний матеріал статті Шкарлета викладений на с. 163–170.

"Збіги з чужими працями виявлені на с. 164–170, тобто на 7 сторінках з восьми, що становить 87,5%. Що цікаво, ректор Чернігівського інституту інформації, бізнесу і права з 6-річним стажем, та ще й професор указує у своїй науковій статті сайт студентських рефератів як джерело", – додають вони.

Це вже восьмий аналіз академічного плагіату Шкарлета.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Сергій Шкарлет,Міністерство освіти та науки
Автор: News Ukraine
Мої відео