Закарпаття Інформ

Досить знищувати красу історії новітніми забудовами! В Ужгороді створили нову комісію

Досить знищувати красу історії новітніми забудовами! В Ужгороді створили нову комісію
11888 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Ужгороді створили нову робочу групу, яка повинна буде працювати над перевірками того, як забудовники дотримуються вимог, які прописані в нормативних документах.

Ужгород – це старовинне місто, яке має власну історію, культуру та архітектуру. В ньому збереглися історичні місця, які мають власний шарм та від століття до століття тримають зв’язок із нашими попередниками. Але останнім часом, коли забудовники хочуть заробити якомога більше, а місця майже не залишилось, вони починають знищувати самобутню красу міста. Серед історичних пам’яток тепер виростають сучасні багатоповерхівки, які просто вбивають антураж. Ще декілька таких забудов і від того міста вже не залишиться нічого.

Для того, щоб уникнути такого майбутнього, влада вирішила створити комісію, яка буде складатись із фахівців різних департаментів, управлінь, відділів міськради, представників водо-, газо-, електропостачальних компаній, ДСНС та інших відомств, депутатів міськради. За словами мера міста, забудівникам теж не завадило б об’єднатись для того, щоб представляти власні інтереси. Адже всім, хто складає вагому частину міста варто триматись один одного.

Керувати ж новою групою контролю буде Владислав Опіярі. Він наголосив, що для того, щоб не було жодних проблем, держава повинна чітко та в письмовому вигляді сформувати всі свої вимоги. А будівельники мають чітко їх виконувати. Також їм варто розуміти, що прозорі правила повинні виконувати всі. Тобто неприпустимо, аби машина з брудними колесами після роботи розвозила бруд центральними вулицями міста. Але комісія лише починає набирати повноважень, тож в усіх є час для того, аби познайомитись із документами та почати дотримуватися всіх вимог.

Автор: redactor.newsukraine
Мої відео