Закарпаття Інформ

Аргентина стала першим фіналістом ЧС-2022, розгромивши Хорватію – магія Мессі та Альвареса

Аргентина стала першим фіналістом ЧС-2022, розгромивши Хорватію – магія Мессі та Альвареса
259441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аргентина пробилася у 1/2 фіналу, здолавши Нідерланди, щоправда, це вдалося зробити лише у серії пенальті (4:3). Натомість Хорватія стала справжньою сенсацією та вибила одного з фаворитів чемпіонату світу – Бразилію. Доля путівки у півфінал також вирішилася серією 11-метрових (4:2).

Аргентина обережно розпочала перший тайм, підбираючи ключ до воріт суперника. Де Пауль закинув м'яч у карний майданчик, але Ліваковіч зіграв грамотно та нівелював небезпеку. Хорвати намагалися прорватися через фланги. Модріч віддав передачу Юрановічу, проте той зумів заробити лише кутовий.

Підопічні Ліонеля Скалоні почали насідати на ворота "картатих". Фернандес перевірив реакцію голкіпера дальнім ударом – Ліваковіч на місці. Перший гол у матчі Аргентині вдалося забити завдяки пенальті. Альварес вийшов на побачення з голкіпером, а той збив його з ніг – арбітр вказав на 11-метрову позначку. Мессі ідеальним пострілом у дев'ятку вивів свою команду вперед та став найкращим бомбардиром збірної Аргентини на ЧС. Він забив вже 11 голів і випередив Габріеля Батістуту, у якого 10.

На цьому Ліонель не зупинився. Він підібрав м'яч й віддав вчасний пас на Альвареса, який самостійно пройшов увесь захист суперника та розстріляв ворота "картатих". Свій шанс мав Мак Аллістер, але не зумів перехитрити голкіпера. Аргентина пішла на перерву з перевагою у два м'ячі. Номінальним гостям так і не вдалося жодного разу влучити у площину воріт.

По перерві наставник Хорватії Златко Даліч зробив кілька замін та випустив на поле Влашіча та Оршіча, щоб посилити лінію атаки. Проте Аргентина і не думала віддавати ініціативу супернику. Мессі міг оформити дубль. Зірковий нападник зайняв хорошу позицію та пробив – Ліваковіч виконав майстерний сейв.

Гаряче було й у карному майданчику "альбіселесте". Ловрен після подачі зі штрафного намагався проштовхнути м'яч у ворота, але не вийшло. Натомість Аргентина краще реалізовувала свої моменти. Мессі творив справжню магію на чужій половині поля. Він ефектно розібрався з Гвардіолом та знайшов у штрафному Альвареса – той спокійно оформив дубль.

Рахунок міг стати ще більш розгромним. Мак Аллістер отримав розкішний пас, але змарнував свою нагоду забити, спрямувавши м'яч повз праву стійку. Відіграти хоча б один гол намагався Майєр – Мартінес парирував та зруйнував надії півзахисника. Фінальний свисток зафіксував перемогу Аргентини з рахунком 3:0.

У фіналі підопічні Ліонеля Скалоні зустрінуться з переможцем матчу між Францією та Марокко.

Джерело

Теги: Аргентина ,Хорватія,Спорт,Новости спорта,Новини спорту,Спортивные новости,Спортивні новини,футбол, новини футболу,новости,Новости футбола,новини, Де Пауль, Родриго Де Пауль, Де Пауль Вікіпедія,Мессі,Ліонель Мессі,Ліонель Мессі Вікіпедія,Мессі Вікпедія, Модріч,Модріч Вікіпедія,Юрановіч,Ліонель Скалоні,Ліонель Скалоні Вікіпедія,Скалоні ,Скалоні Вікіпедія,Фернандес,Альварес,ЧС,Чемпіонат,Чемпіонат Світу,Чемпіонат Світу 2022, ЧС-2022,Мак Аллістер,Златко Даліч,підопічні Златко Даліча,Даліч,Златко Даліч Вікіпедія,Даліч Вікіпедія
Автор: admin.sportcomua
Мої відео