Закарпаття Інформ

Досвід проти молодості: чи зможе Ломаченко покласти на лопатки американця

Досвід проти молодості: чи зможе Ломаченко покласти на лопатки американця
222265 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місяць залишається до того моменту, як 20 травня у Лас-Вегасі (США) український боксер Василь Ломаченко проведе бій за титул абсолютного чемпіона світу у легкій вазі.

Це буде вже друга спроба українця здобути всі титули світового професійного боксу у своїй ваговій категорії.

17 жовтня 2020 року він був явним фаворитом у бою з американцем Теофімо Лопесом, але сенсаційно програв. Тепер, 20 травня 2023-го, Лома буде явним аутсайдером у бою з іншим американцем, Девіном Хейні. Але хто знає, як складеться цей бій.

Готується до бою у США

Якщо 2020-го року, напередодні першого бою за титул абсолютного чемпіона світу, Лома патріотично відмовився їхати до США і залишився вдома, в рідній залі у Білгород-Дністровському готуватися до бою з Лопесом, то зараз, зрозуміло, обставини сильно змінилися. Рік тому Василь у ці дні був у територіальній обороні рідного Білгород-Дністровського, вступивши до неї майже з першого дня повномасштабного вторгнення. Але, згодом, слідом за своїм найкращим другом Олександром Усиком та іншими українськими спортсменами вищого рівня зрозумів, що набагато більше користі принесе, перебуваючи на спортивному фронті й представляючи Україну на міжнародній арені. А якісно підготуватися до бою рівня титульного, тим більше за звання абсолютного чемпіона світу, в умовах постійних обстрілів, блекаутів та інших "принад" практично неможливо.

У жовтні в Нью-Йорку, у знаменитому Медісон Сквер Гарден, він провів бій проти американця Джамейна Ортіса, вигравши одностайним рішенням судді й здобувши третю перемогу поспіль у рейтинговому бою після поразки за титул абсолюту від Лопеса, і отримав реальні перспективи на бій з Хейні. Спортсмени досить швидко домовилися, не бігали один від одного і не виставляли неприйнятні умови, як той самий Тайсон Ф'юрі Олександру Усику, а 29 березня офіційно було оголошено про бій, який відбудеться 19 травня за часом Лас-Вегаса.

Цікаво, що Лома почав готуватися до цього бою заздалегідь, відкривши свій тренувальний табір ще в січні. 18 лютого український боксер був присутній на бою у другій найлегшій вазі між мексиканцем Луїсом Нері та вірменином Азатом Ованісяном у Помоні (США) і розповів, що він уже кілька тижнів перебуває в тренувальному таборі в США і готується до бою з Хейні. 

"Сподіваюся, бій відбудеться 20 травня, як і анонсували. Ще працюємо над маленькими деталями", – заявив тоді український боксер. Трохи більше ніж через місяць деталі цієї роботи були репрезентовані широкому загалу у вигляді представлення бою за титул "абсолюту".

Зараз підготовка до бою в самому розпалі, і Ломаченко, якому 17 лютого "стукнуло" 35 років, попри похилий для боксу вік, готовий битися за титули.

"Дуель поглядів" з маленькою провокацією від Ломи

Через кілька днів після офіційного оголошення про бій спортсмени провели першу прес-конференцію, яка, на диво, пройшла без скандалів. Звісно, обидва боксери не такі епатажні як Тайсон Фьюрі, але, проте, вечір минув аж надто нудно. Як правило, словесні підколи на таких заходах – мало не рутина. Не кажучи вже про те, що іноді майбутні суперники можуть влаштувати бійку. Тут же єдиною провокацією можна вважати зображення злого Ісуса на футболці у Ломаченка. Втім, коли спортсмени зіткнулися на дуелі поглядів, Хейні демонстративно надів темні окуляри і вдав, що взагалі не бачить одягу суперника. Безпосередньо дуель поглядів пройшла спокійно, і між боксерами навіть не довелося ставити спеціальну людину, яка їх рознімала б у разі якогось конфлікту. На дуелях поглядів за участю того ж Ф'юрі та подібних до нього скандальних боксерів таке немислимо.

Зі свого боку, Девін не подав руки Ломі. Хейні привітався із Бобом Арумом, але навіть не звернув уваги на українця. Але водночас, говорячи про свого суперника, Хейні мало не розсипався у компліментах. 

"Теренс Кроуфорд старший за Лому. Чи старий він? Ні. Люди не кажуть, що Кроуфорд старий, тому не кажіть, що Лома старий. Він старий тому, що б'ється зі мною. Лише рік тому він не був старим, але тепер постарів, бо матиме бій зі мною. Ломаченко раптово став старим. Ні, це так не працює.

Коли я переможу, я просто хочу, щоб світ віддав мені належне. Поставте його на перше місце рейтингу pound-for-pound. Поставте його в цьому рейтингу вище за мене. Говоріть про те, наскільки він чудовий, наскільки близький до Мохаммеда Алі й все на кшталт цього. Пам'ятайте все, що сказали ЗМІ. Не забувайте, що 20 травня я хочу, щоб світ лише віддав мені належне. Я хочу, щоб він визнав, який я чудовий боєць", – додав Хейні.

Зрозуміло, американець не міг не сказати й про габарити українського боксера: "Ломаченко безперечно виглядає маленьким, але розмір не має значення. Значення мають твої вміння у рингу. Він бився з великими хлопцями цієї ваги, тим самим Накатані. Щодо моїх габаритів, то все буде нормально, я утримуюсь у вазі 135 фунтів".

Своєю чергою Василь також дуже компліментарно висловився про свого суперника: "Зараз у Хейні великий досвід, великі бої, і мені подобається його стиль. Він дуже сильний, розумний боксер, і поєдинок буде дуже складним. Чи треба з ним битися агресивніше? Я не знаю. Це складне питання, бо все може змінитись, коли ми почнемо бій. Я можу підготуватися до його стилю, яким він був із Камбососом, але він може боксувати зі мною по-іншому. Тож я не знаю. Побачимо на рингу".

А говорячи про свою мотивацію, Лома підкреслює: "Я буду чесний з вами, це мій останній шанс стати абсолютним чемпіоном світу. Ось чому це дуже важливо. Хвилювання? Я не думаю про це. Я просто зосереджуюсь на нашому бою, на своїй меті. Чи Хейні є найсильнішим суперником за кар'єру? Я перевірю, я не знаю. Другий бій Хейні проти Камбососа був дуже цікавим на дуже високому рівні, і мені той поєдинок сподобався. Цей шанс – найважливіший момент у моїй професійній кар'єрі. Це шанс. Я не хочу говорити про майбутнє. Ми не знаємо, яким буде результат".

Досвід чи молодість?

Чим ближче до бою, тим більше з'являється найрізноманітніших прогнозів на бій українця та американця. Зрозуміло, в основному все крутиться навколо віку атлетів – Ломі, як ми вже згадували, у лютому виповнилося 35 років, тоді як Хейні – повних 24 роки, а 25 виповниться тільки в листопаді.

І тут експерти розділилися. Багато хто вказує на досвід українця, який досяг вершини і на аматорському рівні, і завоював практично всі пояси у профі, окрім титулу IBF та звання абсолютного чемпіона світу. Інші – на молодість і жвавість Хейні, який в цей конкретний момент набагато кращий за Лому. Самі боксери, нагадаємо, підкреслено шанобливо ставляться один до одного, хай і не сумніваються кожен у своїй перемозі.

Так, наприклад, український боксер напівсередньої ваги Іван Редкач висловив думку про майбутній поєдинок у такому ключі: "Я віддаю перевагу Хейні, тому що він молодший, голодний і мотивований. Лома теж чудовий боєць, він провів 400 боїв у аматорах. Це непросто".

Погоджується з ним і відомий американський тренер Джефф Мейвезер: "Я думаю, що Девін Хейні переможе. Це така ж ситуація, в якій Ломаченко опинився з Теофімо Лопесом. Девін занадто великий для нього, а як боксер він навіть кращий, ніж Теофімо. Я не уявляю, як Ломаченко може перемогти Хейні, бо Девін – великий, він дуже великий для цієї вагової категорії".

При цьому Мейвезер зазначає: "Потішно, що Ломаченко, ймовірно, є більш майстерним боксером. Але я гадаю, що цього вечора майстром боксу виявиться Девін Хейні".

А чинний американський боксер Теофімо Лопес, який перемагав Василя Ломаченка, вважає, що ні Девін Хейні, ні Шакур Стівенсон не впораються з українцем: "Ломаченко переможе. Чому? Тому що Хейні – не Теофімо. Ніхто з них не переможе Ломаченка, ніхто цього не зробить. Я був з ним у рингу, він розумний. Він має багато різних тактик, яких я ніколи не використовував і навіть не думав про них".

І додає: "У нього є і брудні прийоми та чисті прийоми. Він має досвід, і я не думаю, що вони до цього готові".

Зрештою, боксер легкої ваги Шакур Стівенсон, який перейшов у вагу 135 фунтів, як і багато інших, вважає, що українець Василь Ломаченко надто маленький для цього дивізіону.

"Я нещодавно бачив Ломаченка у залі. Лома надто маленький, і це реальна проблема для нього. Я тільки перейшов у вагу 135 фунтів і вже більше за габаритами. Вважаю Ломаченко добрим боксером, але він просто маленький для цієї ваги.

Не применшуючи його заслуги, треба відзначити таку проблему. А Хейні насилу робить вагу 135 фунтів і спокійно може йти вище", – додав Стівенсон.

Букмекери ставлять на Хейні

Аналітики букмекерських контор вже беруть ставки на цей поєдинок. Фаворитом бою вони вважають американського боксера. На перемогу Хейні можна поставити із середнім коефіцієнтом 1,41, тоді як коефіцієнт на виграш Ломачко становить 3,35. Нічия, як найменш ймовірний результат у боксі, оцінена коефіцієнтом 20,00.

У відсотковому співвідношенні це виглядає як 68-27-5 на користь американського боксера. Дуже несподівані коефіцієнти, якщо брати до уваги думки фахівців, які сильно відрізняються: від Лома обов'язково переможе до Хейні ніщо не завадить.

Утім, це лише попередні оцінки, а до дня бою, чим менше часу залишатиметься, коефіцієнти коригуватимуться у бік вирівнювання шансів спортсменів. Те саме відбуватиметься у разі великої кількості прийнятих ставок на перемогу українця.

***

У будь-якому випадку, 20 травня на нас чекає великий бій. Перший бій за титул абсолютного чемпіона світу за участю українця. Так, він мав бути другим цього року за титул "абсолюту", після поєдинку Усик – Ф'юрі, але... Як кажуть у таких випадках, усі питання до Ф'юрі. Тут же контракт уже підписано і бій офіційно оголошено.

Побажаємо Ломаченку удачі, найближчого місяця вона йому дуже знадобиться.

Джерело

Теги: Спорт, новости спорта, новини спорту, Спортивные новости, Спортивні новини,Новости,новости бокса,Новини,новини боксу,Бокс, Василь Ломаченко,Ломаченко,Василь Ломаченко Вікіпедія,Ломаченко Вікіпедія,Хейні,Девін Хейні,Девін Хейні Вікіпедія,Ломаченко - Хейні,Хейні Вікіпедія,чи зможе Ломаченко покласти на лопатки американця,Медісон Сквер Гарден,Лома,Усик,Олександр Усик,Олександр Усик Вікіпедія,Усик Вікіпедія,Джемейн Ортіс,Тайсон Ф'юрі,Тайсон Ф'юрі Вікіпедія,Ф'юрі Вікіпедія
Автор: admin.sportcomua
Мої відео