Закарпаття Інформ

У ПНПУ імені В. Г. Короленка розпочинає роботу фотовиставка «(Не)помітні історії»

У ПНПУ імені В. Г. Короленка розпочинає роботу фотовиставка «(Не)помітні історії»
383945 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні понад 4,9 млн. людей втратили свій дім через війну. Серед них – тисячі українців, які зазнали катувань, жорстокого поводження чи сексуального насильства, зумовленого війною. На жаль, для багатьох ці дані – лише статистика.

Травми людей, які були вимушені починати життя з нуля, часто непомітні для навколишнього світу і навіть для близьких. Їхні історії нібито оповиті туманом, крізь який ми бачимо людину ззовні, але насправді не знаємо, що відбувається всередині, наскільки наша підтримка для цієї людини може бути важливою.

 (Не)помітні історії внутрішнього переміщених через війну людей сьогодні можна дізнатися та зафіксувати через ознайомлення з їхніми найціннішими речами, які їм вдалося вивезти з рідного дому.

Саме тому у 10 містах України, де функціонують стаціонарні Центри допомоги врятованим, проходить фотовиставка (не)помітних історій. На фото будуть зображені речі людей, постраждалих під час війни, які отримали допомогу у ">Центрах допомоги врятованим. Речі сфотографовані в тумані, щоб проілюструвати, що складно розгледіти те, що люди пережили під час війни.

Акція має на меті досягти кілька цілей:

  • поінформувати суспільство про серйозність проблеми людей, які зазнали травм під час окупації, внутрішнього переміщення внаслідок війни та закликати до підтримки постраждалих від війни;
  • допомогти людям, які постраждали від війни, дізнатися більше про можливість отримати комплексну соціально-психологічну, юридичну чи інформаційну підтримку у Центрах допомоги врятованим безоплатно та конфіденційно;
  • поінформувати про важливість та ефективність звернення за психотерапією чи іншими видами допомоги.

Акція дія за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні,UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення».

Полтавський національний педагогічний університету імені В. Г. Короленка з початку повномасштабного вторгнення російської федерації активно надає підтримку різним категоріям населення, а викладачі факультету психології і соціальної роботи потужно розвивають напрям підтримки і збереження психічного здоров’я. Особливо інтенсивно впроваджуються заходи в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської «Ти як?».

Дуже важливо, щоб у часи війни історія, настрій та хвилювання кожного були поміченими, щоб ми частіше цікавилися справами та станом наших рідних, колег, знайомих і незнайомих українців.

 
Мої відео