Закарпаття Інформ

5 дивних фактів про Сердньовіччя

5 дивних фактів про Сердньовіччя
202288 ПЕРЕГЛЯДІВ
  1. Загострене взуття
    У той час дуже модно було ходити у взутті із загостреним довгим носком, при чому чим довший носок – тим багатша і знатніша людина. Про незручність такого «витвору» нема що говорити: на передню частину взуття часто наступали, та і сам власник міг ненароком провтикнути когось гострим кінцем чобіт.
  2. В Англії було заборонено футбол
    Хто би міг подумати, що країна, яка придумала футбол, сама ж його і заборонить. Та, на жаль, це правда. У той чаc футбол був настільки буйною грою, що король Едуард II заборонив його у 1314 році, а у наступні століття було накладено близько 20 заборон на цей вид спорту.
  3. Люди не користувалися вилками
    Не то, щоб про цей вид столових приборів ніхто не знав (перша згадка про вилку зустрічається у IX столітті), просто у Середньовіччі вилка була не настільки популярною, як зараз, та і взагалі вважалася ознакою некультурної людини. А от ложки й ножі любили усі.
  4. Цвинтар – центр соціальної активності
    Багато важливих сільських й міських подій проходили саме на цвинтарі: вибори, проповіді, судові процеси, публічні. А ночами місцеві повії використовували це місце, аби заробити собі на життя.
  5. Кровопускання лікувало все
    Кровопускання було звичайною лікувальною процедурою у той час. Середньовічні медики вважали, що, позбавившись від поганої крові (при чому буквально), можна вилікувати пацієнта і допомогти йому знову відчути себе здоровим.
Мої відео