Закарпаття Інформ

Патріотичні фільми в Україні. А чи прибуткові вони?

Патріотичні фільми в Україні. А чи прибуткові вони?
190688 ПЕРЕГЛЯДІВ

За часів Міністра культури Євгена Нищука у 2015-2020рр. спостерігалося піднесення культурного життя України, а особливо вітчизняного кінематографу. Знімалося багато історичних фільмів, які розповідають про нашу історію, звичаї та народ. Кожна стрічка залучала все більше і більше прихильників, що відродило таку галузь української культури як кіно. А в чому ж секрет?
Відповідь проста: українці почали любити свою країну. Після скількох років страждань патріоти почали по цеглинках відбудовувати державу під синьо-жовтим стягом. Це торкнулося і кінематографу. “Чорний ворон”, “Іловайськ”, “Кіборги”, “Ціна правди”. Список можна продовжувати ще довго і довго, але не нудно! Це фільми, котрі зайняли частинку у серцях багатьох українців. Схожі стрічки повертають віру в те, що наша культура ще жива і її розвиток лише починається. Оцінка від глядачів дуже висока: середня уподобаність фільмів біля 90%. Як для вибагливого українського шанувальника кіно це дійсно хороший результат.
Звісно ж дуже важливе питання: “Прибуток є?”. На жаль, немає. Більше того фільми збиткові. Кошторис “Кіборгів” склав 48 млн грн, касові збори – 23,2 млн у національній валюті. “Іловайськ” зібрав усього 4 млн при 33 млн витрат.
Зрозуміло, що патріотичні фільми - це особливий жанр і він багатьом не є цікавий, проте залученість українського глядача з кожним роком зростає. Це означає, що прибуток не за горами і розвиток вітчизняної культури буде лише набирати темпи. Головне, не звертати обертів.

Мої відео