Закарпаття Інформ

Викладачі фізико-математичного факультету взяли участь в онлайн-зустрічі з вчителями фізики Німеччини

Викладачі фізико-математичного факультету взяли участь в онлайн-зустрічі з вчителями фізики Німеччини
433409 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 червня 2022 р. в онлайн-форматівідбулася зустріч вчителів фізики Німеччини з вчителями природничих наук України «Network-meeting for Ukrainian Science Teachers». Захід організували за сприяння Німецького фізичного товариства (DPG). Мета зустрічі – побудувати мережу комунікацій українських вчителів з німецькими колегами та з’ясувати, як ми можемо допомагати один одному під час війни в Україні. До обговорення долучилися викладачі фізико-математичного факультету Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Зі вступними словами до присутніх звернулися Президент Німецького фізичного товариства Йоахім Ульріх (Joachim Ullrich), віцепрезидент Українського фізичного товариства Михайло Білоголовський та модератор заходу Івонн Штрук (Yvonne Struck).

Асистент Виконавчої ради Німецького фізичного товариства Аня Мецельтін (Anja Metzelthin) у доповіді окреслила актуальні напрямки діяльності та перспективи розвитку Німецького фізичного товариства, а також висвітлила сподівання й очікування організаторів від проведення зустрічі.

Українські вчителі Костянтин Ковтуненко і Олексій Воронкін розповіли німецьким колегам про неспровоковану агресію Росії проти України і жахливі наслідки військових дій для мирного населення, зокрема для дітей, батьків та учителів, навчального процесу в Україні.

Спілкування продовжилося у межах кількох тематичних груп, де учасники вільно обговорювали сучасні освітні проблеми, зокрема й ті, з якими стикаються тимчасово переміщені особи з України – учні та вчителі – у навчальних закладах Німеччини під час вивчення природничих дисциплін. До спілкування активно долучилися близько 60 учасників заходу, переважну більшість яких склали вчителі фізики і математики, проте в обговоренні взяли участь також викладачі біології, хімії, іноземних мов, історії.

Підводячи підсумки зустрічі, організатори висловили надію, що онлайн-зустріч надасть можливості започаткувати співробітництво між українськими та німецькими педагогами, зокрема й у створенні та виконанні спільних навчальних проєктів та обміні практичним досвідом.

 

Мої відео