Закарпаття Інформ

Професорка Ольга Ніколенко провела методичний семінар для учителів Волинської області

Професорка Ольга Ніколенко провела методичний семінар для учителів Волинської області
411385 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 квітня 2023 р. відбувся методичний семінар для вчителів Волинської області, який провела докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ольга Ніколенко. Семінар було присвячено сучасним методам викладання зарубіжної літератури.

Захід організувала методистка зарубіжної літератури і мов національних меншин Світлана Степанюк (Волинський інститут післядипломної освіти педагогічних працівників, відділ гуманітарної освіти).

Професорка Ольга Ніколенко розповіла про спадщину німецького письменника Міхаеля Енде і його твори для дітей і підлітків «Джим Ґудзик і машиніст Лукас», «Момо» та ін., в яких знайшли відбиток події Другої світової війни та актуальні проблеми сьогодення – боротьба із нацизмом, ксенофобією, расизмом тощо.

Окрім того, професорка Ольга Ніколенко розповіла про новітні технології викладання зарубіжної літератури, про цифрові ресурси для вчителів та учнів, створені авторським колективом підручників для 5 і 6 класів.

Методистка Світлана Степанюк, учителі Волинської області щиро подякували Ользі Миколаївні за подвижницьку працю і побажали подальших успіхів.

Співпраця з Волинським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти триває. 

Мої відео