Закарпаття Інформ

Кафедра хореографії провела Всеукраїнський фестиваль зі спортивних бальних танців «Alyance Cup 2023»

Кафедра хореографії провела Всеукраїнський фестиваль зі спортивних бальних танців «Alyance Cup 2023»
400867 ПЕРЕГЛЯДІВ

3 грудня 2023 р. у спорткомплексі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся Всеукраїнський фестиваль зі спортивних бальних танців «Alyance Cup 2023». Організаторами цього заходу виступили кафедра хореографії ПНПУ імені В. Г. Короленка та танцювально-спортивний клуб «Альянс» Центру культури та дозвілля Полтавської міської територіальної громади. Масштабний спортивно-мистецький фестиваль проходив за сприяння ректорки ПНПУ імені В. Г. Короленка професорки Марини Гриньової.

У конкурсі взяли участь танцівники із 14 міст України: Києва, Харкова, Івано-Франківська, Дніпра, Сум, Кременчука, Броварів, Олександрії, Світловодська, Охтирки, Лубен, Краснограду і Полтави. Змагання відбувалися з європейської та латиноамериканської програм. Цьогоріч фестиваль охопив більше 400 дітей із 51 колективу України. Для більш об’єктивного оцінювання організаторами було запрошено 27 незалежних суддів вищої категорії з різних регіонів України.

Програмою заходу було передбачено розподіл учасників за рівнем виконання. Відповідно до цього критерію фестиваль проходив у 5 відділеннях. Особливо цікаво було спостерігати за виступами дітей-початківців, які вперше брали участь у таких змаганнях. Кожен з танцівників був нагороджений відповідними пам’ятними дипломами, медалями та старт-призами від організаторів. Переможці інших категорій крім дипломів і медалей отримали ще й кубки.

Турнір об’єднав як колишніх випускників кафедри, так і теперішніх студентів. Справжньою прикрасою останнього відділення фестивалю стали виступи найкращих пар України в категорії «Молодь+Дорослі» (латиноамериканська програма) на Кубок ректора ПНПУ. У цій престижній категорії змагалися танцівники з Івано-Франківська, Києва, Харкова, Кременчука та Полтави. Приємно, що більшість учасників були представниками кафедри хореографії ПНПУ імені В. Г. Короленка. У запеклій боротьбі переможцями стали Данило Пономаренко та Катерина Михайленко (магістрантка другого курсу спеціальності 014 Середня освіта (Хореографія)), які й отримали кубок від ректорки Марини Гриньової.

Змагання проводилися з метою популяризації спортивного бального танцю серед дітей та юнацтва в Полтаві та Полтавській громаді; виявлення та підтримки талановитих дітей; залучення молоді до спорту; пропаганди здорового способу життя; підтримки ЗСУ та морального та патріотичного духу населення Полтавської громади та внутрішньо переміщених осіб.

 

Мої відео