Закарпаття Інформ

Відбулася робоча зустріч ректорки ПНПУ Марини Гриньової із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком

Відбулася робоча зустріч ректорки ПНПУ Марини Гриньової із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком
276202 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 лютого 2024 р. ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова і проректор з інфраструктурного розвитку та ресурсного забезпечення Віктор Дудник зустрілися із заступником начальника Полтавської ОВА Антоном Чубенком. 

Робоча зустріч відбулася з метою налагодження співпраці на засадах партнерства і цілеспрямованої взаємодії, консолідації українського суспільства навколо освіти, що є дуже актуальним у період воєнного часу та післявоєнного відновлення нашої держави.

Марина Гриньова ознайомила Антона Чубенка із 110-літньою історією Полтавського педагогічного і наголосила: «Я не помилюся, коли скажу, що історія Полтави нероздільно пов’язана з історією становлення і утвердження Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Завжди наш заклад вищої освіти був своєрідним центром, який об’єднував інтелігенцію різних поколінь. Полтавський педагогічний формує і передає кращі традиції української освіти, тут утверджуються потужні наукові школи, яскравими дослідженнями заявляють про себе молоді науковці».

За словами ректорки Марини Гриньової адміністрація і колектив закладу вищої освіти щоденно наполегливо працює, щоб університет був сучасним і модернізованим закладом освіти. Сьогодні Полтавський педагогічний – це сучасна інституція зі своїми науковими школами, власними підходами й методиками навчання, потужною навчальною базою та сприятливими умовами для студентів і викладачів. Університет має сучасні лабораторії і дослідницькі центри, але і розгалужену систему культурно-мистецьких осередків, музейних кімнат і творчих клубів.

Свідченням постійного поступу, наприклад, є той факт, що 16 лютого 2024 р. Полтавський педагогічний представлятиме новий структурний підрозділ – Інститут іноземних мов. «Стратегічна мета навчально-наукового інституту іноземних мов – задоволення сучасних запитів громади щодо іншомовної освіти, забезпечення якості підготовки фахівців відповідно до діючих вітчизняних і міжнародних освітніх стандартів та високого рівня конкурентоспроможності випускників на ринку праці, підвищення їхньої професійної мобільності та гнучкості», – наголосила Марина Вікторівна.

Тільки у 2023 р. наш університет підписав 11 нових міжнародних договорів. Нові угоди про співпрацю укладені з університетами Франції, Італії, Хорватії, Сполученого Королівства, Швейцарії, Чехії, Латвії, Естонії, Польщі та Азербайджану, що відкриває широкі можливості для студентів, викладачів та співробітників університету. Загалом в університеті діє 71 міжнародна угода, а університет є ключовим учасником глобальної освітньої спільноти. Це сприяє інтернаціоналізації університету, розширює матеріально-технічні можливості та стимулює нові міжнародні наукові та освітні ініціативи.

Марина Гриньова подякувала за співпрацю Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА, підкреслила, що педагогічний університет бере активну участь у культурно-мистецькому житті області.

Принагідно ректорка Марина Гриньова анонсувала виступ українського народного хору «Калина» імені Григорія Левченка, який відбудеться 16 лютого. Цього разу хор (керівник – Євген Московка) дивуватиме глядачів не лише улюбленими піснями, а й виступами із відомими артистами України.

Антон Чубенко і Марина Гриньова пріоритетними напрямами співпраці окреслили цифровізацію області, інформаційну діяльність. «Полтавщина першою серед областей впроваджує проєкт «Прозорі школи» Офісу доброчесності НАЗК, який передбачає інтеграцію доброчесності та антикорупції в освітні програми». Цей момент, а також інші новації в освітньому процесі щодо підготовки вчителів – це сучасний тренд, – підкреслив Антон Чубенко. – Полтавська ОВА завжди відкрита до співпраці».

Ректорат ПНПУ імені В. Г. Короленка дякує Полтавській ОВА за увагу до всіх освітніх ініціатив і готовий до різноаспектної співпраці.

Фото – пресслужба Полтавської ОВА

 
Мої відео