Закарпаття Інформ

Професорка Ольга Ніколенко взяла участь в EdCamp Sumy, який об’єднав учителів Сумщини та інших областей України

Професорка Ольга Ніколенко взяла участь в EdCamp Sumy, який об’єднав учителів Сумщини та інших областей України
286598 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 квітня 2024 р. на базі загальноосвітньої школи № 17 м. Сум відбувся всеукраїнський захід EdCamp, який об’єднав учителів Сумщини та інших областей України (Львівської, Дніпропетровської, Черкаської, Хмельницької та ін.). Захід тривав у змішаному форматі (онлайн і офлайн).

У визначній події взяли участь понад 250 активних педагогів, близько 30 спікерів, понад 20 директорів шкіл, представники Сумської обласної державної адміністрації, Державної служби якості освіти у Сумській області, Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради та інших інституцій.

Під час EdCamp Sumy працювали понад 20 освітніх локацій, на яких педагоги обмінювалися досвідом і демонстрували творчі ідеї.

Докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, авторка модельних навчальних програм, підручників і посібників для ЗЗСО Ольга Ніколенко взяла участь у панельній дискусії «Бути проактивними… Це як?», на якій учителі, директори шкіл, учені, держслужбовці обмінялися думками щодо ролі передових педагогів у Новій українській школі та їх підтримки.

Професорка Ольга Ніколенко провела майстер-клас для вчителів «Компетентності як саморозвиток і взаємодія в діджиталізованому світі», продемонструвала передові європейські технології формування компетентностей і показала шляхи створення компетентністних завдань у Новій українській школі в межах предмета «Зарубіжна література».

Співпраця науковців кафедри світової літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка із педагогами Сумщини та інших областей України триває. Це сприяє формуванню майбутніх учителів мови та літератури – агентів змін української освіти.

 

 
Мої відео