Закарпаття Інформ

Перевізники на Полтавщині оголосили страйк і зупинили міське сполучення

Перевізники на Полтавщині оголосили страйк і зупинили міське сполучення
235826 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з 25 листопада перевізники припинили вихід на міські маршрути на безстроковий період у зв’язку з незатвердженням нового тарифу на проїзд виконавчою владою міста Лубни.

За словами Віталія Крамаренка, відповідального з питань транспорту міської ради, напередодні бунту перевізники запросили до розгляду на засіданні виконкому підняття вартості користування громадським транспортом до 12 гривень. Зі свого боку представники влади, посилаючись на низький дохід жителів Лубен, неналежний стан автобусів та зменшення ціни на газ, домоглися зниження тарифу. Тоді на розгляд було подано питання про підняття вартості проїзду з 8 до 10 гривень.

Засідання працівників виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося 24 листопада. З 28 присутніх за ухвалення нового тарифу проголосували лише 6. Більшість чиновників утрималася.

У відповідь на таке рішення влади перевізники оголосили страйк, тож автобуси не були випущені на міські маршрути. Повернення до звичайного функціонування планується тільки після затвердження відповідних тарифів.

У не найкращих обставинах опинилися жителі Лубен. Містяни не мають альтернативи приватному громадському транспорту. Хоча від представників влади звучала ідея щодо залучення шкільних автобусів на маршрути, але чи буде їх достатньо та, чи буде це взагалі реалізовано – питання.

Мої відео