Закарпаття Інформ

Зміни в процедурі продовження строку дії закордонних паспортів та вклеювання до них фото дітей

Зміни в процедурі продовження строку дії закордонних паспортів та вклеювання до них фото дітей
430333 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Наразі вклеїти фотокартки дітей до паспорта батьків, а також, продовжити строк дії закордонного паспорта, можна у двох випадках, а саме:
  • У зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, якщо це пов’язаною з терміновою потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого чи смертю родича, який проживав за кордоном;
  • Якщо у органів міграційної служби відсутня технічна можливість оформити новий закордонний паспорт (тобто відсутнє підключення до Єдиного державного демографічного реєстру).
Ці зміни не розповсюджуються на консульські установи України та посольства.
Посольства та консульства і надалі продовжують приймати заяви на продовження строку дії закордонних паспортів та внесення до них інформації про дітей без обмежень.
 
Строк дії паспорта для виїзду за кордон можливо продовжити на підставі:
  • заяви особи або її законного представника (за формою згідно з додатком 3), яка може бути подана не раніше ніж за 2 місяці до дати закінчення строку дії паспорта (в тому числі після закінчення строку дії паспорта) .
Разом із заявою подаються:
  • Паспорт для виїзду за кордон, строк дії якого необхідно продовжити;
  • Якщо необхідно вклеїти фотокартку у закордонний паспорт дитини одночасно з продовженням строку його дії подаються 2 фотокартки дитини розміром 3,5 х 4,5 см;
  • Документи, що підтверджують повноваження особи як представника. У разі продовження строку дії закордонного паспорта у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, подається також документ, що підтверджує таку необхідність.
Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на 5 років з дати подання заяви. Внесення інформації про продовження строку дії здійснюється безоплатно в день звернення. У разі продовження строку дії закордонного паспорта дитині, яка не досягла 16 років, за бажанням її законного представника у такий паспорт вклеюється фотокартка дитини, зображення на якій відповідає досягнутому нею віку.
При продовженні строку дії закордонного паспорта дитині від 16 до 18 років вклеювання фотокартки здійснюється за її бажанням.
Важливим, є також те, що строк дії закордонного паспорта, виданого до запровадження оформлення паспортів за зразком, бланк якого затверджено постановою КМУ від 23.12.2004 р. № 1725, не продовжується.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Кабінетом Міністрів України внесено зміни до постанови від 28 лютого 2022 р. № 170 «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон».
Мої відео