Закарпаття Інформ

Уряд України ухвалив рішення щодо використання мов національних меншин

Уряд України ухвалив рішення щодо використання мов національних меншин
292680 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд України ухвалив рішення щодо використання мов національних меншин, що сприяє наближенню України до вступу в Європейський Союз. Ця методологія передбачає використання мов національних меншин у населених пунктах, де вони традиційно проживають, і є важливою передумовою для інтеграції країни в ЄС.

Цей документ є частиною реформи, спрямованої на захист прав національних меншин в Україні. За словами представників уряду, прийняте рішення є кроком у напрямку початку переговорів про членство в ЄС.

"Затвердження методології, розробленої після раунду консультацій, зокрема, з колегами з Ради Європи, Єврокомісії та представниками громадських організацій національних спільнот України, є ще одним кроком для належного забезпечення прав нацменшин України", – заявила міністерка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина.

Методологія встановлює однакові умови та порядок використання мов національних меншин і державної мови у населених пунктах, де вони мають значну присутність - понад 15% від загальної чисельності населення. Вона також визначає сфери, в яких можуть використовуватися мови національних меншин, такі як надання топографічної інформації, медична допомога, обслуговування у магазинах та інше.

 

Мої відео