Закарпаття Інформ

Переможець президентських виборів у Фінляндії, Александр Стубб, відмовився від зустрічі з російським президентом

Переможець президентських виборів у Фінляндії, Александр Стубб, відмовився від зустрічі з російським президентом
333440 ПЕРЕГЛЯДІВ

Переможець президентських виборів у Фінляндії, Александр Стубб, відмовився від зустрічі з російським президентом володимиром путіним, поки в Україні триває війна. Він зробив це заяву під час пресконференції 11 лютого, повідомляє BBC.

Відповідаючи на запитання журналістів, Стубб підкреслив, що "з путіним важко проводити будь-який політичний діалог, доки росія веде агресивну війну проти України".

"Тому я не бачу жодного спілкування з путіним або російським політичним керівництвом у найближчому майбутньому. Ми всі прагнемо знайти шлях до миру, але, здається, що цей шлях наразі проходить лише через поле бою", - заявив президент Фінляндії.

Прес-секретар президента росії дмитро пєсков повідомив, що "Кремль не може визначити, чи вітатиме Путін Стубба через "недружню позицію" Фінляндії, зазначає російське державне агентство ТАСС.

"Фінляндія наразі знаходиться в російському списку недружніх країн. Вона повністю підтримує санкції (проти Росії - прим. ред.), і заяви обраного президента мають надзвичайно недружній характер", - додав Пєсков.

У другому турі виборів президента Фінляндії 11 лютого переміг екс-прем’єр Александер Стубб, отримавши 51,6% голосів виборців.

Російсько-фінські відносини різко загострилися після початку широкомасштабного російського вторгнення в Україну у 2022 році. Фінляндія відмовилася від політики нейтралітету і приєдналася до НАТО. У москві заявили, що це рішення не залишиться без наслідків. При цьому в росії заперечують використання міграції для тиску на Фінляндію.

Мої відео