Закарпаття Інформ

Перехід до електронного обліку удвічі зменшить час, який командири витрачають на паперову роботу, заявило Міністерство оборони

Перехід до електронного обліку удвічі зменшить час, який командири витрачають на паперову роботу, заявило Міністерство оборони
404959 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перехід до електронного обліку удвічі зменшить час, який командири витрачають на паперову роботу, заявило Міністерство оборони.

Якщо раніше ведення обліку в паперовій формі забирало до 80% часу військовослужбовців, то при переході до електронної форми цей час скоротиться до 30%, а вивільнений час буде зосереджено на бойових завданнях. Про це заявила заступник Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко під час інтерв’ю телемарафону "Єдині новини" 16 лютого.

"Наступним кроком буде наказ №280. Ми розширимо можливості ведення електронного обліку, включаючи особовий склад. Ми швидко рухатимемося до повної цифровізації", — додала вона.

Міністерство оборони внесло зміни до наказу № 440, дозволивши військовослужбовцям вести облік майна в електронному форматі. Це дало командирам право вести облік за допомогою сучасних технологій, не обмежуючись паперовими документами.

"Ми отримали позитивний відгук від військових, цей крок дійсно зручний і довгоочікуваний", — підкреслила Черногоренко.

Раніше АрміяInform розповідала про автоматизовану систему управління ресурсами в українській армії. Заступник Міністра оборони також відзначила важливі зміни в законопроєкті щодо цифровізації армії.

 

Мої відео