Закарпаття Інформ

На прикладі реальних справ: в Миколаєві розповіли як система БПД регіону захищає права клієнтів

На прикладі реальних справ: в Миколаєві розповіли як система БПД регіону захищає права клієнтів
42684 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожного дня юристи системи БПД Миколаївщини стикаються з порушенням прав громадян, при цьому часто для вирішення проблеми вистачає лише консультації правника, роз’яснення як діяти в тій чи іншій ситуації. Втім деякі питання можна вирішити лише звернувшись до суду. Приклади таких ситуацій презентували під час кейс-конференції «Успішні практики системи БПД Миколаївщини».
Протягом конференції керівники регіонального та місцевих центрів з надання БВПД Миколаївської області на прикладах реальних справ працівників та адвокатів системи розповіли, як можна відстояти свої права в різних сферах життя. Зокрема, директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Гнатуша звернула увагу на захисті прав підозрюваних у кримінальних провадженнях. Так, завдяки професійній роботі адвокатів, що діяли за дорученням Регіонального центру, протягом січня-листопада 2020 року в 11 випадках клієнти отримали виправдувальний вирок, в майже 600 випадках судом було призначено мінімальний строк покарання або найменш суворий з можливих альтернативних покарань.
В свою чергу, директори Вознесенського та Миколаївського місцевих центрів Сергій Сторчак та Олег Матвієнко презентували успішні практики у цивільних та адміністративних справах. Серед них, справи в напрямі захисту прав на належне пенсійне забезпечення, захисту від домашнього насильства, в сфері земельного права тощо.
Переглянути запис конференції можна за посиланням https://bit.ly/3gAlKQ1.

Нагадаємо, що первинну правову допомогу можуть безоплатно отримати всі. Вона включає надання правової інформації, правових консультацій та роз’яснень, складання правових документів (звернень, заяв, запитів тощо), крім процесуальних, допомогу в доступі до вторинної правової допомоги та альтернативних форм вирішення спору, зокрема медіації (посередництва). Безоплатну первинну правову допомогу Ви можете отримати у найближчому до Вас місцевому центрі чи бюро правової допомоги. Їхні адреси, контакти, розклад роботи можна знайти тут: https://bit.ly/2B6xBEY.
Водночас безоплатна вторинна правова допомога створена для людей, що зазвичай не мають можливості дозволити собі адвоката за договором. Вона включає складання процесуальних документів, захист від обвинувачення, представництво інтересів особи в судах та інших державних органах. Захищають інтереси громадян наші штатні юристи та адвокати, які співпрацюють з системою БПД. Перелік суб’єктів права на БВПД визначений ст.. 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу".

Мої відео