Закарпаття Інформ

Кому не можна купатися на Водохреща? Застереження та поради від лікарів

Кому не можна купатися на Водохреща? Застереження та поради від лікарів
144750 ПЕРЕГЛЯДІВ

По традиції 19 січня українці, які бажають та підготовлені можуть окунатися в ополонці. Згідно звичаям вода надасть сили та здоров’я на весь рік. Купатися можна не всім. Якщо людина не займається собою та своїм тілом. тобто не загартовує організм, то одноразове занурення у воду може нанести фатальні наслідки. Медики не радять купатися людям, які будуть робити це вперше. Не дивлячись на те, що багато хто вірить, холодна вода корисна тільки для тих, хто регулярно загартовується. Вагітним жінкам, а також дітям до шести років та повністю нездоровим людям.

Медики надають наступні поради. Знайдіть спеціально обладнане місця для купання з перевіреним дном. Обов’язково зробіть зарядку перед тим, як зайти у воду .Зніміть металічні прикраси. Оскільки метал швидко охолоджується у воді, його контакт зі шкірою може обернутися обмороженням окремих ділянків шкіри.

Занурюйтеся у воду поступово. Якщо пірнати повністю з головою - це може призвести до тотального охолодження організму. Спочатку намочіть обличчя, груди, живіт та спину, а потім повністю тілом у воду по шию. Находитись у воді рекомендують 3-5 секунд.

Після купання розітріться рушником, як можна швидше змініть мокрий одяг на сухий, щоб зменшити холодове навантаження. Добре продумайте, що надіти, щоб бути в змозі зробити це швидко і пальці рук не оніміли - теплий одяг повинен бути з мінімальною кількістю ґудзиків, застібок, а взуття - без шнурків.

Тіло має бути у теплі. Не залишайте відкритими кінцівки і голову: через долоні і голову ви втрачаєте багато тепла і можете захворіти. Щоб не замерзнути - рухайтеся. Можна підстрибувати на місці, ходити, зробити пару простих вправ або просто обійматися, коли є з ким. Рухи допоможуть прискорити кровообіг, а отже ви не замерзнете. Візьміть з собою термос з чаєм. Алкоголь лише створює ілізію тепла, , замість цього призводить до величезної його втрати. Куріння ж зменшує швидкість кровообігу в кінцівках, а значить робить їх більш уразливими до холоду.


Теги: Водохреща , Поради лікарів , вода , не рекомендують ,загартовані люди , купання ,пірнати у воду
Мої відео