Закарпаття Інформ

Електронний кабінет пацієнта в «Дії»

Електронний кабінет пацієнта в «Дії»
278520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступниця міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич повідомила, що найближчими місяцями в Україні буде розпочато тестування електронного кабінету пацієнта, перший етап якого пройде у Дії. Про це вона розповіла в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Це буде одним із основних наших проектів цього року. Він складається з трьох підпроектів. Технічно зі свого боку ми завершили розробки. Зараз саме тривають останні допрацювання. Далі робота почнеться з боку медичних інформаційних систем. Окрім того, плануємо, що перший етап кабінету пацієнта буде запущено і в Дії, тому чекаємо на розробки від колег з команди Мінцифри," - сказала вона.

У МОЗ планують, що запуск альфа- та бета-тестування електронного кабінету пацієнта відбудеться найближчими місяцями, а після завершення його - повноцінний запуск проекту. В е-кабінеті пацієнта на першому етапі будуть доступні декларації з сімейним лікарем. Серед функцій користувачів будуть можливості укласти або розірвати декларацію, коригувати свої персональні дані тощо.

За словами заступниці міністра охорони здоров'я, наступні етапи будуть сформовані після консультацій з пацієнтами. "Тож наступними кроками будуть такі прості речі, як, наприклад, нагадування про вакцинацію за календарем щеплень і більш складні, зокрема, інформування пацієнтів про те, скільки держава платить за медичні послуги, які вони отримують, і які послуги доступні в рамках програми медгарантій," - додала Карчевич.

Мої відео