Закарпаття Інформ

Арутюнян Еміль Карленович : діти з особливостями розвитку достойні особливого ставлення та більшої турботи

Арутюнян Еміль Карленович : діти з особливостями розвитку достойні особливого ставлення та більшої турботи
25438 ПЕРЕГЛЯДІВ

Еміль Арутюнян – відомий у Дніпрі і за його межами меценат. Будучи початково підприємцем, чимало сил, енергії та коштів він вкладає у благодійність. У цій шляхетній справі він має однодумців та потужну підтримку – Міжнародний благодійний фонд «Солідарність» та особисто його президента Олександра Петровського.

Арутюнян Еміль Карленович : Допомога дітям з інвалідністю – важливе покликання мецената


Протягом більше ніж 3 років Еміль Арутюнян, який має власний успішний бізнес у ресторанній сфері, розпочав допомагати дітям, що потребують особливої турботи. З того часу беззмінними друзями підприємця стали підопічні дитячого будинку інтернату для дітей з інвалідністю, що у Дніпрі. До цієї благородної справи він залучає і працівників свого ресторану «Ікра», які з задоволенням беруть участь у таких корисних і приємних акціях. Постійними помічниками і генераторами ідей стали представники Фонду «Солідарність». Разом з ними, а також особисто президентом Фонду Олександром Петровським Еміль Карленович регулярно відвідує цей заклад, даруючи дітям радість та позитивні емоції.
Серед найбільш цікавих акцій, які були влаштовані для дітей меценатами спільно з волонтерами з різних галузей – майстер-класи з приготування піци, хачапурі, варення, з виготовлення вітальних листівок. Були також теоретичні заняття для дітей з захисту їхніх прав, догляду за собою та інших речей, які так потрібні у дорослому житті. До підопічних інтернату запрошували волонтерів, які займаються захистом диких та домашніх тварин і довкілля. Вони у свою чергу дуже цікаво і доступно розповідали підростаючому поколінню про важливість любити тварин і з турботою ставитися до них.
Саме з ініціативи Еміля Карленовича вихованцям з інтернату для дітей з інвалідністю періодично влаштовують пікніки на свіжому повітрі, пригощаючи смачними стравами, приготовлені професійними кухарями з ресторану «Ікра». Такі заходи покликані не просто пригостити дітей смачною їжею, але й подарувати їм відчуття свята.

Арутюнян Еміль Карленович : Допомога інтернатам та дитячим будинкам: майбутнє та перспективи


Діти з інтернату потрапляють до цього закладу з різних причин. Деякі мають більш серйозні діагнози, інші здатні у майбутньому вести майже повноцінне доросле життя.

Однак уроки дружби і доброти, які їм дають меценати, у першу чергу Арутюнян Еміль Карленович та Олександр Петровський, залишаться з ними назавжди.

Діти цінують і увагу, яку меценат та інші благодійники приділяють їм, даруючи саме ті подарунки, які вони замовляють, і той факт, що Еміль Карленович нерідко бере з собою на зустрічі власного сина, залучаючи його до цієї справи.
Ще один напрям діяльності Еміля Карленовича, з якого він розпочав шляхетну справу допомоги дітям – сприяння Будинку маляти, що знаходиться у місті Придніпровську. Розпочали усім колективом ресторану «Ікра» з більш прагматичної роботи: зробили ремонт у дитячих кімнатах, замінили кухонне обладнання на більш сучасне і якісне, встановили нові вікна. Після цього сам меценат та його помічники і підлеглі не змогли залишатися осторонь від долі цих дітей. Для наймолодших постійно привозять спеціальне харчування, підгузки, засоби особистого догляду та медикаменти. У майбутньому меценат планує продовжувати суттєву допомогу своїм маленьким друзям. Хоча доля більшості дітей з Будинку маляти досить важка, меценат разом з помічниками як може полегшує її. Те ж саме стосується і вихованців інтернату для дітей з інвалідністю: вони не лише отримують потрібні та бажані речі, але й на прикладі меценатів та волонтерів вчаться дарувати іншим радість та ділитися добром.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео