Закарпаття Інформ

У Львівській, Рівненській і Волинській областях укладено 724 шлюби громадян України з іноземцями

У Львівській, Рівненській і Волинській областях укладено 724 шлюби громадян України з іноземцями
347237 ПЕРЕГЛЯДІВ

За 8 місяців 2021 року відділи державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) зареєстрували 724 шлюби громадян України з іноземцями. Зокрема,
- у Львівській області зареєстровано 429 шлюбів з іноземцями;
- у Рівненській області- 176 шлюбів;
- у Волинській області- 119 шлюбів.
Відповідно до законодавства іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України (за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України).
Для реєстрації шлюбу між громадянами України або з іноземцем майбутнє подружжя подає особисто письмову заяву за встановленою формою до будь-якого органу ДРАЦС або онлайн через вебпортал «Звернення у сфері державної реєстрації».
Громадяни України на посвідчення своєї особи пред’являють паспорт або паспортний документ, а також документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу (за його наявності).
Іноземці та особи без громадянства для реєстрації шлюбу в Україні повинні пред’явити:
- паспортний документ або документ, що посвідчує особу без громадянства заявника;
- посвідку на постійне чи тимчасове проживання;
- інший документ, що підтверджує законність перебування іноземця чи особи без громадянства на території України.
Якщо в паспортах або паспортних документах іноземців та осіб без громадянства відсутні відомості про сімейний стан їх власників, то вони повинні одночасно подати документ про те, що не перебувають у шлюбі, виданий компетентним органом країни свого громадянства або країни постійного проживання і легалізований належним чином

Мої відео