Закарпаття Інформ

Звіт Світового економічного форуму: які сфери найшвидше відновлюються в період пандемії

Звіт Світового економічного форуму: які сфери найшвидше відновлюються в період пандемії
87076 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сфери обслуговування, такі як готельний бізнес та індустрія розваг, лідирують за кількістю нових робочих місць у Європі. У другому кварталі найменше робочих місць з'явилося у сфері освіти та державного управління. А економічне виробництво в ЄС досягло рівня, який був до пандемії, раніше, ніж очікувалося.

Європейська індустрія готельно-ресторанного бізнесу та розваг лідирує у створенні нових робочих місць, оскільки країни регіону продовжують відновлюватись після економічного спаду COVID-19.

Згідно з останніми даними Євростату, протягом трьох місяців до червня 2021 року в Європейському Союзі 11% усіх нових робочих місць було створено у сфері послуг туризму та харчування. Загалом упродовж кварталу найбільша частка нових робочих місць припала на сферу послуг.

Минулого року економіка ЄС загалом скоротилася на 6%. 2021 року очікується зростання майже на 5%. Згідно з прогнозами Європейської комісії, обсяг виробництва повернеться до рівня, що існував до пандемії, в останні три місяці цього року, що швидше, ніж прогнозувалося раніше.

Готельний бізнес та туризм постраждали від закриття магазинів та заборон на поїздки під час пандемії, але в міру ослаблення обмежень відновлюються. У секторах, не пов'язаних з обслуговуванням, таких як сільське господарство та будівництво, також збільшується кількість робочих місць. Найменша частка нових робочих місць посідає у сфері освіти.

Згідно з доповіддю Світового економічного форуму про майбутнє робочих місць, перекваліфікація працівників матиме вирішальне значення, оскільки глобальний ринок праці адаптується до четвертої промислової революції, яка перебудовує виробництво та промисловість за допомогою революційних інтелектуальних технологій. За оцінками, до 2025 року внаслідок усунення поділу праці між людьми та машинами може зникнути 85 мільйонів робочих місць.

 

Ці втрати будуть компенсовані створенням робочих місць у нових галузях, йдеться у доповіді. Серед професій, попит на які вже зростає, - аналітики даних та науковці, фахівці зі штучного інтелекту та машинного навчання, а також інженери-робототехніки.

Мої відео