Закарпаття Інформ

Африканські лідери сподіваються на фінансову допомогу від ООН у питанні адаптації до зміни клімату

Африканські лідери сподіваються на фінансову допомогу від ООН у питанні адаптації до зміни клімату
138353 ПЕРЕГЛЯДІВ

Африканські лідери та учасники кампаній закликають міжнародне співтовариство зробити більше, щоб допомогти бідним і вразливим країнам адаптуватися до зміни клімату, спираючись на дані, що показують, що континент є найбільшою загрозою наслідків глобального потепління.

Глава Африканського союзу, президент Конго Фелікс Чисекеді, заявив, що інші частини світу мають внести половину з 25 мільярдів доларів, необхідних континенту для реалізації програми адаптації протягом наступних п'яти років. Решту суми буде отримано від Африканського банку розвитку.

Чисекеді виступив у вівторок перед початком саміту, присвяченого Африці, на конференції ООН з клімату у шотландському місті Глазго. Він був одним із кількох лідерів, які підкреслили тяжке становище Африки перед зміною клімату, незважаючи на те, що це найбільш населений континент, найменш відповідальний за глобальне забруднення.

Чисекеді зазначив, що глобальні зусилля щодо боротьби зі зміною клімату "не можуть бути виграні, якщо вони не будуть виграні в Африці", де проживає 1,3 мільярда людей. На частку 54 африканських держав припадає лише близько 3% глобальних викидів.

Він висловив сподівання, що гроші буде зібрано до наступної щорічної конференції з клімату, яка відбудеться в Африці

Мої відео