Закарпаття Інформ

Нова реформа стягнення плати за користування дорогами Єврозони була прийнята Європейською Радою

Нова реформа стягнення плати за користування дорогами Єврозони була прийнята Європейською Радою
3430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Європейська Рада дала зелене світло суворішим і ширшим правилам стягування дорожніх зборів (директива Eurovignette), щоб стимулювати чистіші та ефективніші транспортні операції. Переглянутий закон включає нову схему обліку викидів CO2 для зниження вуглецевого сліду транспорту відповідно до Європейського зеленого курсу та Паризької угоди.

В рамках всього ЄС буде введено новий інструмент для зміни плати за користування інфраструктурою та користувачами великовантажних автомобілів, залежно від викидів CO2. Варіювання буде базуватися на існуючих стандартах CO2.

 

Однак основним принципом стягування дорожніх зборів є те, що держави-члени зберігають свободу застосування дорожніх зборів та плати за користування для різних категорій транспортних засобів, таких як великовантажні автомобілі, вантажні автомобілі, міжміські автобуси та автобуси, малотоннажні автомобілі, легкі комерційні автомобілі, мікроавтобуси та легкові автомобілі незалежно один від одного. Наприклад, держави-члени можуть вирішити взагалі не стягувати плату з автобусів.

Мої відео